Tarinamme

Leipomomme toimintaa ohjaavat ajatukset

Tänä päivänä Korttelileipomo Ryyni leipoo tilauksesta maukkaimmat hapanjuurileivät ja upeimmat kakut. Toimintaamme ohjaa halu tarjota laadukkaita käsin tehtyjä artesaanileipomotuotteita tarkkaan valikoiduista aidoista raaka-aineista. Valitsemme ainekset mahdollisuuksien mukaan aina suoraan lähi- ja pientuottajilta esimerkiksi reko-jakelun kautta. Mousseissa ja kakkujen täytteissä käytämme kotimaisia marjoja ja keitämme hillot leipomolla itse. Olemme pieni toimija, suurella sydämellä. Rakastamme asiakaskohtaamisia ja panostamme miellyttävään asiakaspalvelukokemukseen.

Lapsuuden haaveesta ja harrastuksesta ammatiksi

1990-luvun lopulla Korttelileipomo Ryynin yrittäjä Merja haki yhteishaussa peruskoulun päättyessä opiskelemaan leipuriksi. Perhesyistä opintopaikka vaihtuikin lukioon ja polku vei toiselle alalle. Leipominen säilyi kuitenkin harrastuksena elämässä mukana. Ensimmäisen lapsen synnyttyä kiinnostus erikoiskakkujen leivontaan ja sokerimassakoristeiden näpertelyyn heräsi ja mieleen hiipi ajatus, josko sen leipuri-kondiittorin ammatin kuitenkin vielä opiskelisi. Vuosien harrastamisen myötä Merja päätti hakeutua alalle. Niihin aikoihin kiinnostus makeasta leivonnasta oli laajentunut some-ilmiöksi nousseen vehnähapanjuurileivonnan pariin - ja se vei mukanaan. Opiskelujen edetessä ajatus omasta leipomosta juuri hapanjuurileivontaan liittyen vahvistui ja yritysidea syntyi.

 

Korttelileipomo Ryyni syntyi huhtikuussa 2022. Toiminta oli alkuun kotikeittiössä tapahtuvaa sivutoimista ja satunnaista Merjan kerryttäessä työkokemusta uudelta alalta kakkuleipomossa. Sana maukkaista leivistä kiiri ja leipiä alettiin kysellä enenevissä määrin, joten oli otettava askel kohti kokoaikaista yrittäjyyttä. Ensimmäinen erillinen oma leipomotila löytyi alkuvuodesta 2024 ja toiminta käynnistyi historiallisessa miljöössä Oulun Tuirassa.

 

Korttelileipomo Ryynin toinen yrittäjä Vuokko on aikuisiällä leipuri-kondiittoriksi opiskellut alanvaihtaja. Leipomisinnostus on kulkenut mukana koko elämän ja muutttui harrastusmaiseksi kakkujen leipomiseksi lasten synnyttyä. Vuokon on voinut löytää testaamasta ja kehittelemästä reseptejä keittiöstään vapaa-ajallaan. Erityisesti sokerimassahahmojen ja -koristeiden tekeminen on ollut mieluista puuhaa. Leipomuksista saatu palaute ja kiinnostus oppia lisää saivat Vuokon hakeutumaan opiskelemaan alalle. Opiskelut ja opiskeluun liittyvä harjoittelu ja työ kakkuleipomossa vahvistivat ajatusta, että erityisesti kakkujen leipominen on sitä, mitä voisi työkseen tehdä.

 

Merjan käynnisteltyä toimintaa Tuirassa, alkoi hyvin pian tuntua siltä, että toimintaa tulisi laajentaa, mutta yhden yrittäjän resursseilla siihen ei ollut mahdollisuutta. Merja ja Vuokko olivat tutustuneet edellisessä työpaikassaan ja syksyllä 2024 Vuokon mentyä vierailulle Merjan leipomoon, laajenemistoiveet tuli puheeksi. Siitä se ajatus sitten lähti ja syntyi Korttelileipomo Ryyni Oy.

009_DSC_5046

Vehnähapanjuuri Kerttu

Ihan oman esittelynsä ansaitsee hapanjuuremme Kerttu. Kerttu syntyi 2019 Oulun Maikkulassa. Vehnähapanjuuren luominen oli sen verran mielenkiintoista touhua, että Merjan lapset seurasivat sen syntymistä vähintään yhtä innokkaina kuin Merja itse. Hapanjuuren luominenhan aloitetaan alusta yksinkertaisesti sekoittamalla vettä ja jauhoja, joista muodostuu ajan kanssa elävä kulttuuri. Luomistyön varrella voi tarkkailla vaihtuvaa ulkonäköä, koostumusta ja tuoksua. Etenkin tuoksun tarkkailu oli Merjan lasten mielestä hauskaa. Hapanjuurileipomiseen liittyvissä yhteisöissä on aika tavallista, että ihmiset ovat nimenneet omia juuriaan. Tämän kuultuaan Merjan lapset keksivät syntyneelle hapanjuurelle nimen ja siitä tuli Kerttu.

078_Z62_1934

Juhlat tulossa? Tilaa herkut meiltä!

Korttelileipomo Ryyni leipoo maistuvat artesaaniherkut kaikenlaisiin tilaisuuksiin, olipa kyseessä elämän ensimmäiset juhlat, syntymäpäivät, konfirmaatio, häät tai muistotilaisuus.  

Shopping Cart